СБУ й ЗСУ затримали 10 десантників російської 98-ї дивізіїl

24 серпня неподалік селища Дзеркальне у Донецькій області, яке знаходиться у 20 км від кордону з Росією, були затримані 10 військовослужбовців контрактної служби зі складу 331 парашутно-десантного полку (Кострома) 98-ї повітрянодесантної дивізії Повітрянодесантних військ Збройних Сил Російської Федерації.

За результатами допиту встановлено, що зазначені військовослужбовці тижнем раніш залізничним ешелоном були відправлені з Костроми до Ростова-на-Дону.

До складу групи також входили артилерійський дивізіон, розвідувальна рота та підрозділи забезпечення загальною кількістю350-400 осіб, близько 30 бойових машин десанту, 18 артилерійських установок «Нона» та інші автотранспортні засоби загальною кількістю до 60 одиниць.

Відео дня

Затримані були одягнені у військову форму російського зразку, без знаків розрізнення, маскувальні халати. На техніці розпізнавальні знаки зафарбовані зеленим кольором, замість них нанесені білі круги.

Читайте такожОприлюднено фото затриманих російських військових

Особовому складу повідомили  про  початок батальйонних тактичних навчань. В ніч на 24 серпня підрозділ був піднятий по тривозі та розпочав здійснення маршу в бік території України в режимі радіомовчання. Група перетнула кордон та йшла на Іловайськ. 2 бронемашини відстали від групи, одна з них була знищена. Командир взводу старший лейтенант Михайло Міленко з місця події втік, залишивши підлеглих, які вирішили пробиватися до своїх, але через деякий час потрапили в оточення та були вимушені без бою здатись силам АТО.

Затримані доставлені до штабу сил АТО для проведення відповідних процесуальних дій.