Фото УНІАН

Народний депутат від «УДАРу», уповноважений президента з питань з питань врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко прогнозує, що сьогоднішнє засідання парламенту буде надзвичайно непростим і драматичним через обговорення двох дуже складних законопроектів — про амністію й особливий статус певних територій на Донбасі. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це Геращенко сказала у коментарі журналістам перед початком засідання парламенту, перша частина якого має пройти у закритому режимі. 

Читайте такожДНР відкидає пропозицію Порошенка про статус Донбасу

Відео дня

Стосовно законопроекту про амністію вона зазначила, що, відповідно до законопроекту, під амністію не потрапляють ті люди, які вчинили тяжкі злочини: вбивства, згвалтування, теракти, а також ті, хто був причетний до трагедії із катастрофою малайзійського Боїнга-777, внаслідок якої загинуло майже 300 осіб.

“Мова йде про те, що не потраплятимуть під кримінальну відповідальність ті громадяни, які стали жертвами інформаційних воєн, інформаційної «отрути» з боку російських телеканалів і вірили у цю неіснуючу фата моргану під назвою “Новороссия”, яка принесла стільки зла і болю на цю територію”, - сказала Геращенко.

Читайте такожРаді вистачить голосів на спецстатус Донбасу – ЗМІ

Крім того, вона прогнозує непрості дискусії під час обговорення законопроекту про особливий статус територій на Донбасі. 

“Цей закон передбачає збільшення повноважень для регіонів в питаннях економічному, гуманітарному”, - сказала депутат.