Ілларіонов розповів, у чому Путін зміг переконати Байдена і Меркель / Фото: REUTERS

Захід у питанні реалізації Мінських угод переходить на бік країни-агресора - Росії.

Про це заявив колишній радник президента РФ Андрій Ілларіонов в ефірі каналу "Україна 24".

Зокрема, він прокоментував останню зустріч президентів США і РФ в Женеві. Байден і Путін, за його словами, домовилися про ставлення до Мінських угод - їх повинна виконувати Україна.

Відео дня

"Нуланд пояснила, що Мінські угоди означають для них в тому числі надання політичної автономії сепаратистам "Л/ДНР". Судячи з усього, ця пропозиція була дана Путіним Байдену. Судячи з того, що ні Байден, ні Нуланд не заперечили на цю пропозицію, більш того, вона публічно виклала його, це означає непряму згоду з цим варіантом", - сказав експерт.

Читайте такожПутін видав указ, яким збирається зміцнити "братські зв'язки" з українцями: що це означає

На його думку, зараз Захід підтримує позицію про політичну автономію на Донбасі, попри відсутність подібного пункту в Мінських угодах. 

"Це новація Путіна, яку він передав Байдену, яка Байденом була прийнята, і тепер ще з боку Вашингтона чиниться тиск на Україну", - сказав він. І додав: версію Путіна нібито підтримує канцлер ФРН Ангела Меркель.

"Керівництво України в останні півроку заявило свою чітку позицію з приводу Мінських угод. Ця позиція обґрунтована, вона супроводжується аргументами, чому виконання цих угод неприйнятне для України. Коли Україна каже: Для нас це неприйнятно. Путін каже: тільки цей варіант можливий. Що говорить Меркель: це єдиний документ, на основі якого ми будемо працювати. У даній ситуації американська сторона перейшла на бік противника. Коли німецька сторона зараз вносить це питання до порядку денного - це означає, що вона стає на бік противника щодо виконання Мінських угод", - сказав Ілларіонов.

Він додав, що Україна опиняється в дуже важкому становищі через те, що країни, які раніше позиціювали себе її союзниками, зараз переходять на бік противника.

Вас також можуть зацікавити інші новини: