фото 0629

Сутички під час засідання міської ради та блокування сесії, які відбулися у Маріуполі в середу,  23 грудня, мають фінансове підґрунтя.

У цьому переконаний  директор Українського інституту  аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, передає "5 канал".

За його словами, бажання представників "Опозиційної платформи – За життя" отримати преференції з бюджету міста – змусили їх до таких дій. У результаті чого в залі були пошкоджені меблі та мікрофони.Читайте такожПолітолог: колотнеча довкола бюджету в Маріуполі – на руку Кремлю

Відео дня

Експерт наголошує: "На кону стоїть бюджет Маріуполя в обсязі 4 млрд грн! Що в 4 ж рази перевищує кошторис такого міста як Вишневе. Тож різні політичні сили змагаються за контроль над такими коштами".

Негативна тенденція блокування опозицією роботи міськрад може розповсюдитись і на інші регіони України, попереджає Руслан Бортник. Що своєю чергою стане загрозою для життєдіяльності цілих міст та громад.

Нагадаємо, напередодні у Маріупольській міськраді ОПЗЖ влаштувала бійку, намагаючись зірвати ухвалення бюджету. Попри це – кошторис на 2021 рік все ж був проголосований.