Зеленський присвоїв почесне звання Героя України \ president.gov.ua

З нагоди 29-ї річниці Незалежності президент Володимир Зеленський присвоїв почесне звання Героя України композитору Юрію Рибчинському, генеральному конструктору ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» Олегу Коростельову, а також загиблому на Донбасі прапорщику В’ячеславу Кубраку.

Читайте такожЗеленський присвоїв 27-й бригаді Нацгвардії почесне найменування "Печерська"Як повідомили в Офісі президента, церемонія вручення нагород відбулась на Софійській площі під час офіційних святкувань.

Генконструктора КБ «Луч» Олега Коростельова відзначено почесним званням Героя України з врученням ордена Держави за заслуги у зміцненні обороноздатності та промислового потенціалу України, розробку новітніх зразків озброєння. Поет і драматург, народний артист України Юрій Рибчинський отримав звання Героя України з врученням ордена Держави за заслуги у збагаченні української культури та мистецтва, формуванні національної ідентичності, багаторічну плідну творчу діяльність. «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові почесне звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно присвоєно прапорщику В’ячеславу Кубраку», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також президент вручив високі державні нагороди, почесні звання та медалі військовослужбовцям, рятувальникам, правоохоронцям, медикам, учителям, науковцям, спортсменам, артистам, видатним діячам культури та мистецтва.

«Сьогодні, у свято, ми відзначимо нагородами тих, хто щодня примножує нашу незалежність. Це наші лікарі, вчителі, промисловці, діячі науки, культури та спорту. І звичайно – це наші військові та захисники. Люди з великої літери, завдяки яким сьогодні ми стоїмо тут. Завдяки яким ми зберегли свою незалежність», – сказав Зеленський.

Новини по темі: