Кернес може невдовзі повернутися до Харкова / фото instagram.com/gepard59

У Харківській міськради повідомили, що стан мера міста Геннадія Кернеса не викликає у лікарів побоювань за його життя, і він може невдовзі повернутися до Харкова.

Про це повідомляється на офіційному сайті Харківської міської ради.

"Стан Геннадія Кернеса не викликає у лікарів побоювань за його життя. Інформація, яку Харківська міська рада отримує з клініки "Шаріте", дозволяє розраховувати на швидке повернення Геннадія Кернеса до Харкова", - сказано у повідомленні.

Також там спростували фейки, що поширюються в мережі інтернет, щодо впевненості команди Кернеса в його навмисному зараженні коронавірусом, до якого нібито причетні голова Харківської обласної державної адміністрації та міністр внутрішніх справ.

"Харківська міська рада офіційно заявляє: таку версію подій у команді Геннадія Кернеса не розглядають, а подібні інформаційні вкидання розцінюють як недолугу спробу загострити політичне протистояння у Харкові й регіоні та зіштовхнути лобами місцеву і центральну владу. Ця спроба не вдалася", - зазначили у міськраді.

Читайте такожСтало відомо, у скільки Кернесу обійшлися переліт і лікування в Німеччині

Хвороба Кернеса: що відомо

Минулого тижня стало відомо, що у міського голови Харкова Геннадія Кернеса підтвердили COVID-19 та викликане ним двостороннє запалення легенів. Його госпіталізували до однієї з харківських лікарень.

14 вересня деякі ЗМІ повідомили, що Кернес нібито перебуває в комі після виявлення COVID-19. Згодом у міськраді спростували цю інформацію.

Бізнесмен Павло Фукс повідомив у «Телеграм», що вночі 17 вересня Кернеса доставили до німецької клініки «Шаріте».