Садовий склав присягу міського голови Львова / фото УНІАН, Євгеній Кравс

Сьогодні під час урочистого засідання сесії Львівської міської ради 8-го скликання Андрій Садовий склав присягу мера міста.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Зазначається, що сьогодні, 4 грудня, у великій сесійній залі Ратуші відбулась урочиста сесія Львівської міськради, на якій новообраний міський голова Садовий в присутності депутатів та поважних гостей склав присягу.

Відео дня

Після цього йому вручили міські клейноди.

У своїй урочистій промові Садовий подякував львів’янам, які обрали його мером міста, та розповів про особливі виклики нової каденції.

"В першу чергу хочу висловити подяку всім львів’янам, які обрали владу міста на наступні 5 років. Кожна каденція має свої особливості, я це знаю з власного досвіду. Ця каденція буде каденцією особливих викликів, які стоятимуть перед нами. В першу чергу, нечувана епідемія, яка вводить в транс весь світ. Це економічні кризи, до яких вона приводить. Це однозначно турбота про медиків, які рятують життя, забезпечення їх всім необхідним… Ми також повинні пам’ятати про виклик війни…Ми прекрасно розуміємо, що російсько-українська війна триває. І нас будуть розхитувати ззовні і зсередини. І тут залежить, який приклад покаже Львів. Дуже багато українців дивляться на Львів як на своєрідний маяк, що ми покажемо приклад єдності і розвитку…", - зазначив Садовий.

Мер також сподівається на співпрацю з депутатами Львівської міськради.

"Кожен, хто прийшов служити громаді, мав дуже багато обіцянок. Ми обіцяли навести лад з транспортом в місті, підсилити галузь медицини… Ми говорили про порядок в будівельній галузі, і я хочу вірити, що в цій залі ми всі будемо лобістами громадян, а не будівельних компаній", – підкреслив Садовий.

Читайте такожДвовладдя у Львові. Навіщо депутати міськради пішли проти Садового

Вибори мера Львова: новини

  • Львівська міська територіальна виборча комісія оголосила Андрія Садового переможцем на виборах голови Львівської ОТГ. Він отримав 62,25% голосів, а його суперник від Європейської солідарності Олег Синютка - 37,75%.
  • За день до цього депутати трьох із п'яти фракцій Львівської міської ради, не зважаючи на відсутність офіційних результатів виборів львівського міського голови, сьогодні зібралися на першу сесію та обрали тимчасову президію, яка буде керувати містом без участі мера Андрія Садового.