Галушко звернувся до президента  / Скріншот

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Микола Галушко заявив про вихід з партії.

Читайте такожВ Україні за добу відкрито 15 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого законодавства

Про це він повідомив у своєму відеозверненні до президента України Володимира Зеленського, яке опубліковане на сторінці парламентарія в Facebook.

Відео дня

«Володимире Олександровичу (Зеленський – УНІАН), у 2019 році я разом з вами йшов на вибори. Після обрання вас президентом я йшов разом із вами на вибори до Верховної Ради. Весь цей шлях пройшла зі мною команда однодумців, яка працювала за ідею, за зміну ставлення влади до людей. Ви казали, що кожен з нас - це президент, але минуло два роки, і, на жаль, нічого не змінилося», - зазначив Галушко.

Він додав, що під час розподілу на райони «виключно з політичним підходом кулуарна політична гра керівництва «Слуги народу» ледь не знищила» Броварський район. «Зараз на місцевих виборах всі місця в списках від партії «Слуга народу» були продані. І заклик йти на вибори боротися з корупціонерами і старими елітами на місцях, на жаль, просто слова. Для цього достатньо відкрити список кандидатів від партії «Слуга народу» в моєму окрузі. В таких політичних виборах ні я, ні моя команда брати участь не буде. Тому я, народний депутат України Галушко Микола, офіційно заявляю про вихід з політичної партії «Слуга народу», - заявив Галушко.

В партії СН відповіли на закиди Галушка, вказавши, що це "дуже серйозні звинувачення".

"Служба безпеки партії вже почала відповідні перевірки. Ми також перевіряємо факти, які навів керівник Київської обласної організації партії «Слуга Народу» Олександр Дубінський. За його даними, пан Галушко зустрічався з політичними опонентами «Слуги Народу» на окрузі № 97 і, ймовірно, мав намір включити їхніх людей до списку на місцеві вибори", - вказано в повідомленні СН у Facebook. 

Крім того, партія готова розглянути офіційну заяву Галушка про вихід, у встановленому статутом порядку. "Підкреслюємо, що про вихід пана Галушка з фракції «Слуга Народу» у парламенті не йдеться", - підсумували в повідомленні.

Довідка. Народний депутат (фракція «Слуга народу») Микола Галушко обраний до Верховної Ради по округу №97 (міста Березань і Бровари, а також Баришівський район і частина Броварського району Київської області) від політсили «СН».

Вибори в Україні 2020

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки й проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають до 6 листопада включно.
  • Голосування відбудеться з дотриманнях спеціальних заходів карантину.