У Києві пройшла акція солідарності / Фото "Радіо Свобода"

Сьогодні, 13 вересня, на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція солідарності на підтримку протестувальників у Білорусі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожУ Мінську протестувальники почали будувати барикади

Відео дня

У заході взяли участь близько 100 осіб.

Учасники акції тримали прапори та плакати, скандували «Живе Білорусь», «йди» і «Лукашенко - в автозак», а також співали пісні групи «Ляпіс Трубецький».

Учасники розгорнули великий прапор біло-червоно-білого кольору, який в Білорусі використовують учасники протестів, і пройшли маршем центральними вулицями до посольства Білорусі.

Фото "Радіо Свобода"

Організатори заходу зазначили: "14 вересня громадянин Лукашенко, який незаконно утримує владу в Білорусі та президент РФ Володимир Путін збираються разом, щоб обговорити нові умови так званої поглибленої інтеграції".

Вони підкреслюють, що білоруський народ "не давав Лукашенку ніяких повноважень обговорювати та підписувати документи, що стосуються долі Білорусі".

Фото Радіо Свобода

Ситуація в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками.
  • У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в країні розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • В Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.