Обшуки в партійному офісі ОПЗЖ / фото Артем Марчевський / Facebook

У партії ОПЗЖ заявляють про те, що силовики проводять обшуки в партійному офісі і у мами Оксани Марченко - дружини нардепа Віктора Медведчука.

Як написав у Facebook нардеп від партії Ренат Кузьмін, прокурори і слідчі прийшли з обшуками вранці.

«Цього разу обшукують не тільки партійний офіс, кабінети і житла найближчих соратників... цього разу з обшуками приїхали ще й до мами дружини Медведчука і цілком серйозно намагаються знайти докази державної зради зятя", - повідомив він.

Відео дня

Також інформацію про обшуки підтвердив член так званого "молодіжного крила ОПЗЖ" Артем Марчевський.

СБУ і ДБР підтвердили виданню "Сегодня" проведення обшуків в рамках справи щодо Медведчука і Козака.

"Слідчі СБУ і ДБР проводять оперативно-слідчі дії в рамках кримінального провадження, в якому повідомлені про підозру народні депутати Медведчук і Козак", - повідомили в СБУ.

фото Артем Марчевський / Facebook
фото Артем Марчевський / Facebook

Читайте такожНАБУ звернулося до СБУ щодо " плівок Медведчука"

Справа Медведчука

  • 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції застосовані до Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно і активи, які є в підпорядкуванні Медведчука і його дружини.
  • Як повідомив Секретар РНБО Олексій Данилов, СБУ розслідує кримінальне провадження за ст. 258 (5) (фінансування тероризму) Кримінального кодексу. До Медведчука, Марченка та інших осіб санкції застосовані у зв'язку з цим розслідуванням.
  • 1 травня генпрокурор Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру депутатам від ОПЗЖ Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний військовий підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою «Промінь».
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу – державна зрада і порушення законів і звичаїв війни. Козак перебуває за межами України.
  • 13 травня суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов'язками.