Вакарчук спричинив суперечку в Раді / фото УНІАН

На засіданні Верховної Ради між депутатами виникла суперечка, пов'язана із народним депутатом від «Голосу» Святославом Вакарчуком.

Як передає кореспондент УНІАН, після того, як парламент сьогодні не ухвалив жодного закону, народні депутати з фракції "Голос" зазначили, що оскільки парламент не може ухвалювати рішення, то треба закривати засідання.

У відповідь народний депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський заявив, що рішення не ухвалюються, оскільки Вакарчук не ходить на пленарні засідання, але при цьому отримує зарплату народного депутата.

Відео дня

У відповідь голова фракції "Голос" Сергій Рахманін наголосив, що Вачарчук склав свої повноваження відповідно до рішення з'їзду.

«Друге: народний депутат Святослав Вакарчук не отримує будь-яку грошову винагороду – депутатські чи заробітну плату від Верховної Ради. Крапка. Питання закрите», - додав Рахманін.

Читайте також"Слава Україні!": Вакарчук відреагував на російські санкції проти себе

Вакарчук і його робота у Раді

  • Вакарчук написав заяву про складення депутатських повноважень, але парламент не підтримав цю заяву.
  • 26 червня делегати позачергового з’їзду партії «Голос» ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України Святослава Вакарчука у зв’язку з його виходом з парламентської фракції «Голос». Вакарчук залишається членом партії.
  • Вакарчук досі вказаний на сайті парламенту як народний депутат, який не входить до складу будь-якої фракції. Відповідно Вакарчук не ходить на засідання парламенту, оскільки вважає, що його депутатські повноваження складено.
  • 8 липня ЦВК комісія визнала обраною народним депутатом України Аліну Свідерську замість Вакарчука.