Нардепи розкритикували роботу БЕБ / фото УНІАН, Денис Прядко

Народні депутати розкритикували роботу Бюро економічної безпеки України.

Про це йдеться у затвердженому депутатами проміжному звіті парламентської Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства посадовими особами БЕБ, органами державної влади та іншими державними органами, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, повідомив народний обранець Ярослав Железняк.

За висновками слідчої комісії, Бюро неефективно виконує покладені на нього завдання у сфері протидії кримінальним правопорушенням, що посягають на функціонування економіки, неефективно виконує аналітичну функцію та показує вкрай низькі результати досудових розслідувань кримінальних проваджень.

Відео дня

Крім цього, вказується на те, що конкурси на зайняття вакантних посад в БЕБ були проведені із значними порушеннями, що вплинуло на їхні результати.

"У БЕБ, органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, наявні системні проблеми із ефективністю здійснення повноважень, що має наслідком значні недонадходження до державного та місцевих бюджетів", - зазначив Железняк.

Що треба знати про БЕБ - новини, які варто прочитати

Верховна Рада 28 січня 2021 року ухвалила в другому читанні й у цілому законопроект про створення Бюро економічної безпеки.

Як зазначав УНІАН, БЕБ мало стати основним бастіоном у боротьбі з економічною злочинністю в державі, проте новий орган не виправдав очікувань ні бізнесу, ні експертного середовища, ані самої влади, яка і проводила реформу.

Директора БЕБ Вадима Мельника звільнили кілька тижнів тому, а нового керівника поки не призначили. Обов’язки керівника Бюро зараз виконує Едуард Федоров, який працював заступником директора.

Вас також можуть зацікавити новини: