Степанова можуть відправити у відставку / фото REUTERS

У президента України Володимира Зеленського розповіли, чому хочуть звільнити з посади міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Про це повідомляє видання РБК-Україна з посиланням на джерела в команді Зеленського.

Головними причинами є проблеми з контрактами на вакцини, а також пильна увага до міністра з боку НАБУ.

Відео дня

Також повідомляється, що проти Степанова можуть зіграти і напружені відносини з профільним комітетом: там з 15 його членів як мінімум 9 готові підтримати його відставку.

Важливим є і той факт, що найчастіше нардепи з "Слуги народу" прислухаються до думки колег з профільного комітету.

Читайте такожЧому Степанова "йдуть" з МОЗ і хто прийде на його місце

Відставка Степанова: що відомо

  • 14 травня прес-секретар глави Верховної Ради Ольга Туній повідомила, що до Верховної Ради надійшло подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку Максима Степанова
  • Степанов повідомив, що не писав заяви на звільнення з посади глави МОЗ. 
  • Наприкінці квітня заявили, що питання відставки глави МОЗ можуть розглянути на позачерговому засіданні уряду. Тоді за його підписалися більш ніж 150 депутатів.
  • Про відставку Степанова почали говорити ще восени 2020 року. У листопаді ходили чутки, що відставку нібито погодили в Офісі президента й Кабміні.
  • Тоді ж Ярослав Железняк з партії "Голос" розповів, що 13 листопада уряд підписав документ, який розпочне процес звільнення міністра охорони здоров'я. Одразу після цього Степанов пішов на лікарняний.
  • Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що наступним міністром охорони здоров'я може стати заступник Степанова та головний санлікар країни Віктор Ляшко.