Полуничний джем рецепт / фото pixabay.com

Сезон полуниці в Україні добігає кінця, але ароматний і корисний полуничний джем на зиму буде радувати вас весь рік. Поспішайте приготувати цю смачнющу заготовку, поки ще можна дістати свіжі ягоди. Пропонуємо вам три оригінальних рецепта полуничного джему, яких ви ще не пробували.

Полуничний джем без варіння

Така заготовка зберігає максимум корисних властивостей, але зберігати її можна тільки в холодильнику. Її термін придатності становить приблизно 5-6 місяців.

Інгредієнти:

Відео дня
  • полуниця - 1 кг;
  • цукор - 1 кг.

Полуницю ретельно промити кілька разів і видалити листочки. Перебити ягоди блендером або м'ясорубкою. Всипати цукор і ретельно перемішати. Залишити заготовку на 2 години при кімнатній температурі, щоб цукор розчинився. За цей час перемішайте масу кілька разів.

Готовий полуничний джем без варіння на зиму розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте обробленими кришками. Приберіть на зберігання в холодильник.

Полуничний джем з шматочками полуниці і агар-агаром

Інгредієнти:

  • полуниця - 1 кг;
  • цукор - 650 г;
  • агар-агар - 2 чайн. ложка;
  • вершкове масло - 1 чайн. ложка.

Полуницю ретельно промити і очистити від хвостиків. 2/3 ягід крупно порізати, викласти в ємність і засипати 600 г цукру. Іншу третину ягід перебити блендером, вилити в каструлю і поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння. Додати в кипляче полуничне пюре вершкове масло - воно перешкоджає утворенню піни.

Висипати в каструлю з пюре нарізані ягоди з цукром. Перемішати і варити все разом 10 хвилин. Потім вимкнути вогонь і залишити джем на 15 хвилин.

Агар-агар змішати з 50 г цукру. Полуничну масу знову довести до кипіння, всипати суху суміш цукру і агару, перемішати. Готувати джем 10 хвилин після закипання. Готовий полуничний джем з агар-агаром розкласти по стерилізованим банкам.

Яблучно-полуничний джем / фото ua.depositphotos.com

Полунично-яблучний джем

Якщо фрукти попалися кислі, то кількість цукру можна збільшити.

Інгредієнти:

  •  Полуниця - 1,5 кг;
  • яблука - 1 кг;
  • цукор - 300 г.

Полуницю промити кілька разів і очистити від хвостиків, крупно порізати. Яблука помити, очистити від кісточок і видалити шкірку, якщо вона тверда. Нарізати невеликими шматочками. Змішати полуницю, яблука і цукор, залишити на 3 години, щоб виділився сік.

Викласти суміш в каструлю і поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння і варити 5 хвилин. Потім подрібнити гарячі фрукти блендером. Поверніть варення в каструлю і варіть, поки воно не загусне (20-30 хвилин). У процесі варіння прибирайте піну. 

Готовий яблучно-полуничний джем розкладіть по ще гарячим стерилізованим банкам і закрутіть кришками. Зберігайте в темному прохолодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: