Кращі рецепти салату "Олів'є" / фото ua.depositphotos.com

Салат "Олів'є" - один з найпопулярніших і найбільш шанованих українцями. Вважається, що класичний французький рецепт, а також універсальний радянський - це кращі варіанти страви. Однак УНІАН з'ясував, що існує, як мінімум, 5 інших рецептів.

"Олів'є" з куркою 

Смачний курячий "Олів'є" - інгредієнти:

  • курка - 250 гр;
  • яйця - 3 шт;
  • картопля - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • зелений горошок - 100 гр;
  • солоні огірки - 130 гр;
  • майонез, сіль - за смаком.

Курку вимити, відварити до готовності, розібрати на волокна. Картоплю, моркву і яйця відварити, почистити. Після того як овочі охолонуть, нарізати їх кубиками і викласти в миску. Туди ж додати курку, зелений горошок, нарізані яйця і солоні огірки. Заправити салат майонезом, посолити за смаком і подавати до столу.

Відео дня

"Олів'є" з ковбасою

Перевірений рецепт "Олів'є" з ковбасою - інгредієнти:

  • варена ковбаса - 300 гр;
  • зелений горошок - 150 гр;
  • яйця - 3 шт;
  • картопля - 3 шт;
  • солоні огірки - 2 шт;
  • морква - 1 шт;
  • майонез, сіль - за смаком.

Соковитий "Олів'є" - салат, який складно зіпсувати, але важливо дотримуватися рецептури. Відварити до готовності картоплю, яйця і моркву, почистити, а потім нарізати кубиками. З вареною ковбасою і огірками вчинити так само, всі інгредієнти з'єднати в одній ємності. Заправити салат майонезом, посолити і подавати до столу.

"Олів'є" - рецепт класичний з м'ясом

"Олів'є" з м'ясом - інгредієнти:

  • яловичина - 300 гр;
  • картопля - 2 шт;
  • морква - 1 шт;
  • яйця - 3 шт;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • мариновані огірки - 2 шт;
  • зелений горошок - 200 гр;
  • майонез, сіль - за смаком.

Яловичину відварити до готовності (приблизно 1-2 години), картоплю, моркву і яйця зварити, остудити і почистити. Нарізати кубиками варені овочі, м'ясо, яйця, мариновані огірки, ріпчасту цибулю, з'єднати разом. Додати зелений горошок, заправити салат майонезом і посолити, подавати до столу.

Салат "Олів'є" - рецепт з креветками

"Олів'є" з креветками - інгредієнти:

  • креветки варені і очищені - 300 гр;
  • зелений горошок - 100 гр;
  • яйця - 3 шт;
  • картопля - 2 шт;
  • морква - 1 шт;
  • свіжий огірок - 1 шт;
  • майонез, сіль - за смаком.

Відварити моркву і картоплю в шкірці, остудити, почистити. Нарізати дрібними кубиками, так само вчинити з огірком, з'єднати три інгредієнта в одній ємності. Туди ж додати креветки, подрібнені варені яйця і зелений горошок. Заправити салат майонезом, посолити, подавати до столу.

"Олів'є" з кукурудзою

Салат "Олів'є" з кукурудзою - інгредієнти:

  • кукурудза консервована - 1 банка;
  • картопля - 4 шт;
  • морква - 3 шт;
  • шинка - 700 гр;
  • яйця - 6 шт;
  • солоні огірки - 2 шт;
  • майонез - за смаком.

Картоплю, моркву і яйця відварити, нарізати кубиками. Так само вчинити з шинкою і огірками, з'єднати з іншими інгредієнтами. Додати кукурудзу, заправити салат майонезом і подавати до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: