Рецепти смачних домашніх бургерів / depositphotos.com

У рамках святкування Всесвітнього дня гамбургера ми пропонуємо вам 4 рецепти соковитих, ароматних і ситних бургерів. Ця універсальна страва стане прикрасою столу, як для вечері в колі сім'ї, так і для гучних вечірок із друзями.

Рецепт чизбургера - класичний варіант

Класичний чізбургер / depositphotos.com
  • яловичий фарш - 500 гр;
  • булочка з кунжутом - 4 шт;
  • масло вершкове - 4 ч.л;
  • сіль, перець;
  • твердий сир (можна взяти Чеддер) - 4 скибочки;
  • червона цибуля - 1 шт;
  • листя салату;
  • кетчуп, майонез;
  • консервований огірок - 1 шт;
  • рослинна олія - 1 ст.л.

Фарш солимо, перчимо, ділимо на 4 частини і робимо з кожного шматочка котлету. Ставимо сковороду на середній вогонь і наливаємо олію. Обсмажуємо котлети до готовності.

Булочки розрізаємо навпіл уздовж, змащуємо вершковим маслом. Якщо у вас немає гриля, то можна скористатися духовкою. Розігріваємо її та викладаємо на решітку булочки зрізом догори. Обсмажуємо протягом 1-2 хвилин.

Відео дня

На одну половинку викладаємо котлету, потім сир, овочі та зелень. Накриваємо другою половинкою. Ту саму процедуру повторюємо з другою булочкою. Кладемо бургери на деко й обсмажуємо, поки сир не розплавиться. У середньому, це 1-2 хвилини.

Наприкінці знімаємо верхню половинку булочки, поливаємо бургер усередині кетчупом і майонезом. З'єднуємо булочку з бургером і подаємо страву до столу.

Бургер із куркою

Бургер із ніжного м'яса птиці / depositphotos.com
  • булочки для бургерів - 2 шт;
  • філе куряче - 100 гр;
  • пекінська капуста - 60 гр;
  • морква - 50 гр;
  • огірки - 50 гр;
  • твердий сир - 40 гр;
  • натуральний йогурт - 30 гр;
  • цукор - 0.5 ч.л;
  • кмин - 0.5 ч.л;
  • сіль, перець;
  • оцет яблучний - 1 ч.л;
  • олія рослинна.

Овочі промиваємо, пекінську капусту дрібно шаткуємо, моркву й огірок ріжемо тонкими скибочками. Додаємо цукор, яблучний оцет, сіль і кмин. Перемішуємо і даємо салату настоятися 15 хвилин - овочі просочаться і стануть соковитішими.

Читайте такожРецепти святкових страв - добірка незвичайних літніх закусоккуряче філе пластинами, відбиваємо злегка. Розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо на ній курку до золотистого відтінку.

Розрізаємо булочки на дві половинки вздовж, підсушуємо в духовці. Змащуємо половинки йогуртом, викладаємо салат і філе. Додаємо сир і накриваємо другою половинкою булочки.

Бургер "Неряха Джо"

Дивовижний бургер із фаршу / depositphotos.com
  • булочки для бургерів - 2 шт;
  • фарш яловичий - 1 кг;
  • соняшникова олія;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • сухий часник - 1 ч.л;
  • кетчуп - 70-100 гр;
  • томатний сік - 350 мл;
  • оцет яблучний - 1 ч.л;
  • цукор - 1 ч.л;
  • запашний перець - 1 ч.л;
  • гірчиця - 1 ч.л;
  • перець солодкий - 1 ч.л;
  • перець гострий - за бажанням;
  • зелень, огірки - для подачі.

На сухій сковорідці обсмажуємо фарш до готовності, перекладаємо його в окрему ємність. Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками й обсмажуємо на сковороді. Посипаємо сухим часником і перемішуємо. Моркву натираємо на дрібній тертці, додаємо до цибулі. Тушкуємо овочі на повільному вогні 5 хвилин. Солимо та перчимо.

Заливаємо цибулю та моркву томатним соком, додаємо спеції та яблучний оцет. З'єднуємо фарш із пасеруванням і накриваємо кришкою. Додаємо вогонь трохи менший за середній і тушкуємо 20 хвилин, поки волога не випарується. Наприкінці можете довести до смаку за допомогою спецій.

Огірок нарізаємо смужками, булочки розрізаємо навпіл, не доходячи до краю кілька сантиметрів. Притискаючи м'якуш, викладаємо фарш. Подаємо з огірками та зеленню.

Вегетаріанський бургер

Поживний бургер з овочами / depositphotos.com
  • червона консервована квасоля - 450 гр;
  • печериці - 1 і 2\3 склянки;
  • вівсяні пластівці - 0.75 склянки;
  • морква - 1 шт;
  • соняшникова олія - 2 ст.л;
  • рослинна олія - для змащування;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • паприка - 2 ч.л;
  • соєвий соус - 3 ст.л;
  • томатна паста - 2 ст.л;
  • кінза - 0.5 пучка;
  • борошно - 3 ст.л;
  • сіль, перець - за смаком.

Квасолю промиваємо, викладаємо в миску і розминаємо до стану пюре. Розігріваємо сковороду, на олії обсмажуємо цибулю 2 хвилини. Викладаємо моркву та нарізані гриби, додаємо паприку. Готуємо, помішуючи, 4-5 хвилин.

Висипаємо обсмажені овочі в одну ємність із квасолею, додаємо томатну пасту, вівсяні пластівці, кінзу та соєвий соус. Солимо, перчимо, перемішуємо.

Формуємо 6 котлет, обвалюємо в борошні. Беремо сковороду для гриля, розігріваємо до появи диму, змащуємо олією. Викладаємо котлети, смажимо 2-3 хвилини до золотистого кольору. Потім змащуємо верх котлет олією, перевертаємо і смажимо ще 2-3 хвилини.

Поміщаємо котлети в булочки, подаємо бургер до столу.

Вас також може зацікавити: