Як приготувати картопляний гратен-рецепт / ua.depositphotos.com

Гратен картопляний - це блюдо французької кухні, яке вже давно "перекочувало" в кулінарні книги українських господинь. Хитрість цього частування в тому, що воно готується з використанням техніки запікання - створення хрусткої запеченої скоринки. УНІАН знайшов відмінний рецепт з популярної соцмережі.

Як приготувати гратен з картоплі - рецепт

Інгредієнти:

  • 800 гр картоплі середнього розміру
  • 150 гр сиру
  • 400 мл вершків жирністю 40%
  • вершкове масло жирністю 82,5%
  • 1 зубчик часнику
  • 1\2 ст. л солі
  • 1\4 ч. л мускатного горіха
  • мелений перець

Розповідаємо, як зробити запечену картоплю в духовці покроково, щоб вийшло смачно.

Відео дня

Спочатку вам потрібно почистити картоплю, вимити і нарізати кружечками. Змастити форму для випічки вершковим маслом, викласти шар картоплі. Посипати сіллю, перцем, мускатним горіхом, а зверху засипати тертим сиром і залити вершками. Знову викласти шар картоплі і вилити вершки, що залишилися.

Поставити в розігріту духовку і випікати 50 хвилин при температурі 180 градусів. Коли час вийде, дістати гратен, щедро посипати його тертим сиром і знову поставити в духовку - готувати, поки на страві не з'явиться золотава скоринка.

Вас також можуть зацікавити новини: