Рецепт котлет на пару в мультиварці / фото 1000.menu

Котлети на пару – неймовірно смачна та корисна страва.

Приготовлене за допомогою обробки парою м’ясо виключає найменшу можливість появи будь-яких шкідливих речовин, а правильні температурні режими дозволяють зберегти потрібну м’якість, ніжність і необхідний склад корисних елементів для людини. Завдяки цьому котлети виходять дієтичними й стануть ідеальним частуванням для тих, хто дотримується дієти.

Котлети на пару в мультиварці

  • М’ясний фарш - 500 г
  • Курячі яйця - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Білий хліб - 2 г
  • Молоко - 50 мл
  • Вершкове масло - 35 г
  • Панірувальні сухарі - 4 ст.л.
  • Сіль, сухі спеції - за смаком

Очистити цибулю та часник. Цибулю порізати дрібними кубиками, а часник видавити через прес або дрібно потерти.

Відео дня

Читайте такожНайсмачніші сирники: як приготувати ласощі на манці

Якщо у хліба м’яка скоринка, то можна покришити м’якоть разом із нею у глибокий посуд і полити зверху молоком. Перемішати.

М’ясний фарш висипати у велику тарілку. Додати порізані овочі, розмішати ложкою масу.

Розм’якшене масло покришити на шматочки й додати до фаршу разом із розмоклим хлібом. Перемішати до однорідності.

Посолити фарш і додати спеції за смаком. Вбити яйце, розмішати все руками до отримання однорідної консистенції.

Сформувати з фаршу середні за розміром котлети. Обваляти їх у панірувальних сухарях.

Взяти решітку для приготування на пару, покласти в неї зроблені котлети.

Налити в чашу мультиварки воду згідно з інструкцією. Помістити решітку й увімкнути режим приготування на пару на 1 годину. Готувати котлети під кришкою.

Курячі котлети на пару

  • Куряче (або індиче) філе - 700 г
  • Батон - 100 г
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Молоко - 200 мл (для хліба)
  • Сіль, спеції - за смаком

Куряче або індиче м’ясо перемолоти до стану однорідного фаршу.

Білий хліб розмочити у молоці. Цибулю дрібно порубати. Змішати фарш із розмоченим м’якушем білого хліба та цибулею до отримання однорідної маси.

За бажання до отриманої маси додати 2 столові ложки томатної пасти (вона додасть котлетам кольору). Влити до фаршу 0,5 склянки води, посолити, поперчити. Знову все перемішати.

З отриманого фаршу сформувати котлети. Викласти їх на решітку для приготування на пару. Згідно з інструкцією, наповнити чашу мультиварки водою. Виставити режим приготування на пару на 25 хвилин.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: