Україна представить на розгляд міжнародних експертів національну модель боротьби з корупцією в судах. З цією метою делегація України у складі представників Міністерства юстиції відбула до Бєлграду (Республіка Сербія) для участі у міжнародній конференції з питань боротьби з корупцією та етики у судовій системі.

За словами Міністра юстиції Олександра Лавриновича, у ході конференції міжнародним фахівцям буде представлено для обговорення українську модель запобігання та протидії корупції, а також внутрішнього контролю в судовій системі.

Оцінки та зауваження зарубіжних експертів планується використати для підготовки пропозицій щодо подальших дій по реформуванню в Україні системи запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних стандартів, а також щодо врахування досвіду країн-учасниць стосовно внутрішнього контролю в судовій системі при реалізації на практиці нового законодавства про судоустрій.

Відео дня

Крім того, за словами Міністра юстиції, українські експерти планують ознайомитися з практикою протидії корупції в судових системах країн-учасниць.

Зокрема, для України є цікавим фаховий погляд на питання щодо функціонування систем запобігання та протидії корупції, особливостей світових та регіональних ініціатив подолання корупції. Україна планує також взяти участь у дискусіях щодо практичного застосування країнами Конвенції ООН проти корупції, досвід роботи Регіональної Антикорупційної Ініціативи, співпраця з Управлінням ООН з наркотиків та злочинності тощо.

Конференція міжнародних експертів з питань боротьби з корупцією проводиться за ініціативи уряду Франції та триватиме до 13 жовтня 2010 року.