Ілюстрація \ REUTERS

Аналітична компанія App Annie представила дослідження про найбільш скачувані iOS-додатки.

Читайте такожСтали відомі найприбутковіші iOS-додатки за п'ять років

Лідером рейтингу став додаток Facebook. У топ-10 також потрапили Facebook Messenger, YouTube, Instagram, WhatsApp Messenger, Google Maps, Snapchat, Skype, WeChat і QQ. Найбільш завантажуваними іграми були визнані Candy Crush Saga, Subway Surfers і Fruit Ninja.

Відео дня

За даними App Annie, в 2010-2018 роках загальна кількість завантажень досягла понад 170 млрд установок, з яких 30,5 млрд скачувань довелося на 2017 рік. Лідерами рейтингу з завантажень стали США, Китай, Японія і Великобританія. Загальні витрати користувачів перевищили $130 млрд, у минулому році - $42,5 млрд.

Станом на травень 2018 року в App Store доступно близько 2 млн додатків, 10 тис. з яких зібрали понад $1 млн. Автори дослідження відзначають, що власники пристроїв користуються близько 40 додатками на місяць, витрачаючи на це близько трьох годин на день.

У звіт потрапили дані про завантаження додатків і витрати користувачів з липня 2010 року по травень 2018 року. Передвстановлені програми не враховувалися в рейтингу. Керуючись партнерськими відносинами з компаніями і розробниками, App Annie також не розкрила конкретне число завантажень, надавши тільки список найпопулярніших.