В Facebook заявили, що люди повинні отримувати більше інформації про сторінки, які вони відстежують / shopcatalog.com

У соціальній мережі Facebook заявили, що доступ до сторінки, яку вів російський телеканал RT, може бути розблокований у випадку, якщо сторінка міститиме згадку про зв'язок із Росією.

Читайте такожYouTube витратить $25 мільйонів на боротьбу з новинами фейковими

Про це повідомляє "Радіо Свобода". За словами представника компанії, Facebook проводить поетапне оновлення для сторінок з великою аудиторією, щоб забезпечити інформацію про те, звідки адмініструються сторінки.

Відео дня

"Ми будемо звертатися до адміністраторів цих сторінок і проситимемо їх розкрити цю додаткову інформацію і приналежність до їхньої материнської компанії, щоб вони змогли повернутися на платформу", - заявили у Facebook.

"Люди, які заходять на ці сторінки, не повинні бути введені в оману щодо того, хто стоїть за ними", - підкреслив представник компанії.

Зазначається, що правила користування Facebook прямо не зобов'язують розкривати джерела фінансування тих чи інших сторінок.

Раніше головний редактор RT Маргарита Симоньян повідомила, що компанія Facebook заблокувала сторінку англомовного відеопроекту Russia Today "In the Now", після розслідування CNN.