Федоров зазначив, що на початку наступного року вже запустять паспорт в електронному форматі / фото instagram.com/michael.fedorov/

Серед планів Міністерства цифрової інформації на 2020 рік – впровадження паспортів в електронному форматі.

Про такі плани віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Читайте такожМінцифри запустити електронний проект «Дія», що об єднує всі держпослуги для українців

За його словами, через рік українці зможуть пересуватися по країні без паспорта, маючи цифровий паспорт у програмі "Дія".

"У додатку ми плануємо на першому етапі оцифровувати всі документи. Починаючи від прав, техпаспорта, та ще такий спойлер дам - паспорт громадянина. Ми хочемо змінити спосіб мислення наших людей. Ми хочемо зробити так, щоб через рік всі не думали про пластик, а могли спокійно пересуватися по країні, маючи просто смартфон", - сказав Федоров.

Також віце-прем'єр-міністр зазначив, що на початку наступного року вже запустять паспорт в електронному форматі, де буде можливість отримати послуги щодо існуючого паспорта в смартфоні.

Як повідомлялося, уряд підтримав ініціативу щодо впровадженню цифрових водійських посвідчень і віртуальних номерних знаків.

Крім того, Кабмін підтримав проект закону про спрощення процесу присвоєння та видачі номерних знаків.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив конкурс на бренд-особу для демоверсії електронних водійських посвідчень, яку оберуть 23 листопада.

Раніше Міністерство цифрової трансформації України та компанія VISA підписали меморандум про співпрацю у створенні консалтингових зон для малого і середнього бізнесу і в сфері розвитку державних послуг онлайн.