Компанія Apple офіційно представила світу відразу 3 новинки - iPhone 11, 11 Pro і 11 Pro Max. Дві останні моделі отримали систему трьох камер і потужну начинку. Компанія оснастила пристрої одинадцятої лінійки серії Pro OLED-екранами, чим продовжила традицію, започатковану в ювілейному смартфоні. Пропонуємо згадати, як змінювалися «яблучні» дисплеї, і які переваги у кожного з них.

Відео дня

Super Retina XDR - новий екран професійного рівня

Моделі 11 Pro і 11 Pro Max обладнали самим просунутим дисплеєм серед усіх iPhone. Ним став Super Retina XDR, який працює на OLED-матриці і пропонує користувачам поліпшену яскравість і природне перенесення кольорів. Новинка підтримує вдосконалену технологію True Tone, автоматично регулюючу баланс білого в залежності від освітлення.

Виробник заявляє, що Super Retina XDR - самий передовий дисплей в історії iPhone, оскільки володіє щільністю пікселів 458 ppi і рівнем яскравості 1200 ніт. Покращений коефіцієнт контрастності дозволяє отримувати більш чіткі відтінки чорного на зображеннях і відео. Незважаючи на ці можливості, OLED-панель залишається енергоефективною.

Якими були дисплеї айфонів

Компанія Apple використовувала екрани LCD у всіх пристроях попередніх поколінь, включаючи моделі iPhone XR, 8 і 8 Plus. У таких панелях передбачені молекули рідких кристалів, які виконують роль світлофільтрів. Залежно від напруги вони пропускають або блокують один з кольорів.

OLED-панелі: переваги та нові можливості

Шанувальники довго чекали, коли купертіновці перейдуть з рідкокристалічних дисплеїв на систему з органічними світлодіодами. Apple зробила це тільки в 2017 році, вступивши в співробітництво з Samsung. За версією інсайдерів, компанія не хоче залежати від конкурента, тому тестує OLED-екрани іншого виробника.

Технологія Super Retina HD забезпечує:

  • розширений динамічний діапазон, завдяки якому на фото і відео чорні відтінки виглядають глибокими, а білі - чистими і яскравими;
  • поліпшення енергоефективності за рахунок відсутності підсвічування кристалів;
  • високий показник контрастності і яскраву, насичену картинку;
  • мінімум ефектів «пропалювання» і «залишкового зображення».

Apple не стоїть на місці і щороку презентує вдосконалені розробки. Дисплеї айфонів пройшли еволюційний шлях від Retina HD з IPS-матрицею до Super Retina XDR з технологією OLED. Завдяки цьому гаджети здатні порадувати навіть найвимогливіших користувачів.