Відвідувачам виставки роботи не сподобалися / Фото: TaylorLorenz

Відео дня

На міжнародній виставці споживчої електроніки CES, яка проходить в Лас-Вегасі з 9 по 11 січня, показали роботів-стриптизерок. Здається, професійним стриптизерам і стриптизеркам поки не варто переживати - в найближчий час роботи точно не залишать їх без роботи.

Читайте такожУ Франції почали розслідування проти Apple через навмисне уповільнення iPhone

Відвідувачам виставки роботи не сподобалися. Багато скаржилися, що андроїди нереалістичні. «Мені здається, ці роботи дуже незручні, в житті ніхто так не рухається. Їм потрібні уроки танців на жердині», - зазначив один з глядачів.

Інші звинуватили CES в сексизмі. На думку засновниці стартапу MakeLoveNotPorn Сінді Галлоп, організатори виставки створили некомфортну для жінок середу. Галлоп вважає, що роботи-стриптизерки підсилюють упереджене ставлення чоловіків по відношенню до жінок, які беруть участь у виставці. У CES і правда є проблеми з гендерною нерівністю — жінки не виступали на заході з доповідями два роки поспіль, пише vokrugsveta.ua.

R2-DD і TripleCPU створив британець Джиллс Уокер в 2008 році. Роботи зібрані у тому числі з частин манекенів та камер відеоспостереження.