У NASA придумали новий спосіб добратися до Місяця

Агентство NASA запатентувало новий спосіб дістатися до Місяця швидше і дешевше, і це не за допомогою нових космічних кораблів.

Космічна організація показала, що вона виявила нову траекторію до Місяця, яка дозволить більш ефективно виконувати майбутні місії до нашого небесного сусіда, повідомляє Business Insider.

Новий метод NASA дозволяє невеликому безпілотному космічному кораблю відносно швидко досягати Місяця і при дуже невеликий витраті палива.

Відео дня

Як саме буде працювати новий метод запуску на Місяць

Метод, який був запатентований NASA, дозволяє безпілотному космічному апарату, по суті, з'єднуватися з супутниками зв'язку, щоб досягти високої навколоземної орбіти, перш ніж використовувати гравітацію Землі і Місяця для виконання маневру "рогатка" на Місяць.

У патенті маневр описується як "метод переведення космічного корабля з геосинхронної перехідної орбіти на місячну".

Арт-концепт місії DARPER / фото DARPER / University of Colorado Boulder

Читайте такожNASA успішно запустило ракету з марсоходом (відео)

Першим космічним кораблем, який буде використовувати нову траекторію, буде Polarimeter Pathfinder Dark Ages (Dapper), місія, розроблена Університетом Колорадо в Боулдері, яка буде вперше записувати зі зворотного боку Місяця низькочастотні радіохвилі, які були випроменені під час раннього формування Всесвіту.

Траекторія і патент, які вперше були виявлені юристом Джеффом Штек, як повідомляється, виникли через необхідність мінімізувати витрати місії Dapper, оскільки вона була при відносно невеликому бюджеті на космічні місії в 150 мільйонів доларів.

"Ця траекторія до Місяця виникла в разі потреби, як це часто буває. Нам потрібно було знизити витрати на запуск і знайти дешевий спосіб дістатися до Місяця", - розповів Джек Бернс, астрофізик з Університету Колорадо в Боулдері і керівник місії Dapper.

Скільки часу займе політ на Місяць

Хоча новий метод буде працювати не так швидко, як місія "Аполлон-11", яка досягла Місяця всього за кілька днів, він буде працювати набагато швидше, ніж аналогічні більш дрібні місії. За оцінками NASA, політ на Місяць займе близько двох з половиною місяців, в той час як місії аналогічного розміру зазвичай займають до шести місяців.