Кіберспорт в Україні можуть визнати на державному рівні / twitter.com

Федерація кіберспорту України (UESF) подала документи для визнання кіберспорту офіційним видом спорту в Україні. Відповідна заявка була прийнята Міністерством молоді та спорту України.

Читайте такожКохановський перетворить готель "Дніпро" на унікальний кіберспортивній заклад

Про це Федерація кіберспорту України повідомила на своєму офіційному сайті.

Відео дня

"Ми сподіваємося, що, на поточний момент, ми зробили досить для того, щоб кіберспорт отримав такий довгоочікуваний статус офіційного виду спорту в Україні. Ми також сподіваємося, що Міністерство молоді та спорту України ретельно підійде до цього питання і ми доб'ємося того, до чого так давно йдемо", - говорить заступник голови UESF Антон Макрелов.

Найближчим часом Міністерство молоді та спорту визначить склад комісії, яка розгляне заявку UESF і призначить дату голосування, де буде вирішувати — визнавати кіберспорт офіційним видом спорту в Україні чи ні.

Федерація кіберспорту України

Федерація кіберспорту України — це громадська організація, яка була створена у 2018 році для популяризації та розвитку кіберспорту. За час свого існування організація провела багато регіональних турнірів з кіберспорту, благодійних акцій та освітніх ініціатив.