Вчені вивчили вплив підвищення температури повітря на успішність школярів / фото REUTERS

Підвищення середньорічної температури повітря і як результат збільшення кількості навчальних днів з температурою вище 26,7 градуса призводять до зниження шкільної успішності.

Читайте такожВчені розробили інструмент для хірургії, надихнувшись осами-їздцями (відео)До таких висновків прийшли вчені з Каліфорнійського університету. Їхня наукова стаття з цього приводу опублікована в журналі Nature Human Behavior.

Зазначається, що особливо сильно це проявляється серед бідних верств населення.

Відео дня

Вчені проаналізувавши співвідношення даних про шкільну успішність у світі за період з 2000 по 2015 рік і в США за період з 2009 по 2015 рік з кліматичними умовами.

Дослідження проходило у два етапи. Спочатку вчені розглянули дані про успішність для 58 розвинених і країн, що розвиваються, а потім успішність тільки всередині США.

Дослідники дійшли висновку, що підвищення температури має накопичувальний негативний ефект на шкільну успішність. Найбільше це проявлялося у найбільш чутливих верств населення: дітей молодшого шкільного віку, і людей, яким доходи не дозволяють обладнати житло системою кондиціонування.

Вас також можуть зацікавити новини