У Запоріжжі і Дніпропетровську люди вийшли сказати

Ці люди кажуть, що інші їхні знайомі досі бояться висловлювати позицію, але значна частина не визнає псевдовиборів і вважає їх знущанням, передає радіо "Свобода". Один з учасників акції протесту донеччанин Дмитро розповів, вказуючи на жовто-блакитну стрічку на одязі, що там би не пройшов з нею і п’яти метрів. "Побили б, арештували, розстріляли, що завгодно. Тому, звичайно, люди бояться досі. Але скільки ж можна боятися?" – сказав переселенець.

фото radiosvoboda.org

На завершення мітингу активісти виконали гімн України і маленькою колоною пройшли центральним проспектом.

Читайте такожЖителі Донецької області протестували проти "ДНР" (фото)

Відео дня

Крім того, на Європейській площі Дніпропетровська зібралися близько півсотні переселенців із Донбасу, щоб заявити про свій протест проти псевдовиборів, оголошених ватажками угруповань "ДНР" та "ЛНР".

radiosvoboda.org

У такий спосіб донеччани, які вимушено живуть у Дніпропетровську, долучилися до марафону "Донбас проти терору і нелегітимних виборів", який відбувається у восьми великих містах України.

За словами активістів, вони познайомилися й організувалися в соціальних мережах, щоб разом вийти на площі й заявити, що Донбас – це Україна, а також закликати земляків ігнорувати псевдовибори. У руках учасники акції тримали плакати з написами "Дядя Путін, хочу додому", "Донбас – це Україна", "Ні нелегітимним виборам" тощо та синьо-жовті прапори. Люди скандували "Донбас не голосує, Донбас протестує", "Ми не голосуємо за війну", разом виконували державний гімн України, пов’язували синьо-жовті стрічки. Діти переселенців написали крейдою на асфальті: "Донбас – це Україна!".