Міноборони

Про це повідомила УНІАН прес-служба Державного агентства земельних ресурсів України.

Згідно з повідомленням, за даними заявками видано вже 5 113 дозволів на розробку проектів землеустрою.

Водночас, у Держземагентстві зазначають, що близько 3,2 тис. рішень про розробку проектів землеустрою (62% від їх загальної кількості) було прийнято за останні півтора місяця. При цьому в земельному відомстві запевняють, що органи Держземагентства розглядають заяви військовослужбовців АТО і членів сімей загиблих військових у першу чергу.

Відео дня

За даними Держземагентства, найбільше дозволів на розробку проектів землеустрою для учасників АТО видано у Львівській (936 ділянок площею 132,05 га), Вінницькій (706 ділянок площею 168,72 га) і Волинській (490 ділянок площею 256,74 га) областях.

Як повідомляв УНІАН, у червні поточного року уряд підтримав ініціативу Держземагентства щодо видачі землі військовим і доручив Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки, Міністерству оборони, Державній прикордонній службі та іншим відомствам підготувати і надати відповідні списки військових, які служать у зоні АТО. Проте на початку липня займаючи на той час пост голови Держземагентства Сергій Рудик заявив, що такі списки надали лише Управління державної охорони і Головне управління Національної гвардії України. Рудик також повідомив, що Держземагентство чекає списків решти учасників АТО, складених правоохоронними органами, щоб точно знати кількість людей, які претендують на землю.

Читайте такожБійцям АТО виділили 11 га землі в Києві

Разом з тим, повідомлялося, що військовослужбовцям, які захищають територіальну цілісність і суверенітет країни в східних регіонах, а також сім'ям загиблих під час подій на Майдані, виділять більш як 18 тис. га землі в Україні. При цьому в Держземагентстві радили учасникам військових дій, а також сім'ям загиблих на Майдані не чекати, коли силові структури внесуть їх прізвища до списків, а самостійно звертатися до територіальних відділень Держземагентства.

Станом на кінець жовтня Держземагентство повідомляло, що заяви на отримання землі подали більш як 7,2 тис. військових. При цьому у відомстві уточнювали, що учасникам АТО вже видано 3 373 рішення про надання дозволів на розробку проектів землеустрою, а у власність військовим передано 255 земельних ділянок загальною площею 165,98 га.