У регіонах збирають групи парафіян УПЦ МП для відправлення в Київ / фото УНІАН

УПЦ МП перетворює святкування 1030-ї річниці хрещення Київської Русі в «хрестовий похід».

Таку оцінку поточній ситуації в церковному середовищі України дає нардеп, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожУ священика Києво-Печерської лаври суд відібрав майже 1,5 мільйона гривень, які він хотів вивезти до РФ

Відео дня

Він повідомив, що, за даними ІС, Полтавська єпархія УПЦ МП декларує намір забезпечити участь не менше 800 своїх парафіян на молебні на Володимирській гірці (м. Київ) і в Хресній Ході 27-го липня. Відповідні групи віруючих для відправки до Києва вже сформовані (виїзд з м. Полтава заплановано на 05:00 27.07.2018 р., виїзд з Києва - о 19:00 27.07.2018).

«Звертає на себе увагу той факт, що під час набору парафіян та інших бажаючих для участі в молебні та Хресній Ході (набір проходить у Хрестовоздвиженському монастирі м. Полтава) організаторами робиться акцент на необхідності «захистити істинну православну віру», «відстояти її інтереси» і «будь-якою ціною не допустити розколу церкви», – пише Тимчук.

За його словами, в ході постійних бесід з прихожанами священнослужителі монастиря критикують дії влади в питанні автокефалії та створення єдиної Української Помісної Православної Церкви, називаючи їх «розкольниками», і вказують на те, що Україна, Росія, Білорусь – це братні народи, в яких і церква повинна бути одна – Московського патріархату.