Фото УНІАН

Призов громадян України на строкову військову службу може бути відновлено з весни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник керівника Головного департаменту з питань національної безпеки та оборони Адміністрації президента України Олексій Покотило.

"Розглядається питання щодо призову на військову службу строковиків. Відповідний також проект указу президента підготовлено, наразі він проходить погодження і фахову експертизу", - наголосив Покотило.

Відео дня

Читайте такожТурчинов закликає ухвалити закон, який встановить вік призову строковиків від 20 до 27 років

Відповідаючи на питання про строки призову, Покотило зауважив, що призов може розпочатися вже з березня, хоча і не виключив, що його відновлення з квітня, травня або навіть червня.

Як повідомляв УНІАН, рішення про відновлення призову юнаків на строкову військову службу було ухвалене 20 грудня 2014 року на засіданні РНБО.

У 2015 році планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу.

Читайте такожУ 2015 році до армії призвуть понад 50 тисяч українців

15 січня Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства щодо вдосконалення порядку проходження військової служби та збільшила до 27 років вік призовників.

В Україні останній призов до армії відбувся восени 2013 року. Навесні 2014 року призов залишався тільки у Внутрішні війська МВС України.