Ілюстрація \ REUTERS

У Харківській області співробітники СБУ блокували механізм фінансування незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР».

Читайте такожСБУ блокувала масштабний механізм фінансування "ЛНР"

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що місцеві псевдопідприємці систематично закуповували на окупованій території Луганщини підакцизні товари, зокрема тютюнові вироби, які потім переміщували на підконтрольну українській владі територію.

Відео дня

За інформацією СБУ, гроші, отримані від реалізації контрафакту, використовувалися для сприяння у протиправній діяльності терористичної організації «ЛНР».

Правоохоронці затримали кур’єра під час проходження митного догляду у міжнародному аеропорту «Харків» на спробі вивезти чергову партію контрафакту до однієї з сусідніх країн. Також поблизу населеного пункту Станиця Луганська було затримано ще одного фігуранта справи, який намагався незаконно перемістити контрафактні вироби з тимчасово окупованої території Луганщини.

Слідчими УСБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу.

Заходи з викриття зловмисників проводились під процесуальним керівництвом прокуратури.