Активісти вже зверталися з відповідною заявою в СБУ \ фото УНІАН

В Одесі функціонує мережа платних автостоянок, дохід від яких отримують бойовики, що воюють на боці терористичної організації «ДНР».

Читайте такожУ Молдові знешкодили пов'язане з бойовиками "Л/ДНР" воєнізоване формування

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив відомий громадський працівник, адвокат Артем Карташов сьогодні в Одесі під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Відео дня

Зокрема, за його словами, обстановка, що склалася в Одесі в останні чотири роки, становить реальну загрозу для національної безпеки всієї України.

Він навів кілька аргументів. Наприклад, як стверджує Карташов, один з прецедентів має прямий стосунок до членів проросійської партії «Родіна», які воюють зараз на боці «ДНР», лідер якої Ігор Марков зараз переховується в РФ.

«В Одесі існує мережа парковок та автостоянок, які контролюють люди з партії «Родіна», в тому числі, які зараз отримують гроші з цих парковок, але зі зброєю в руках перебувають на сході України. Це Вадим Савенко та Ігор Кушнір», - заявив Карташов.

За його словами, Одеська міськрада забезпечує підписання договорів на розміщення автостоянок певним особам, надає їм пільги 80-90%, таким чином, фінансуючи тих, хто сьогодні на Донбасі вбиває українських військових.

Карташов зазначив, що громадські активісти зверталися з відповідними заявами у мерію, де їм відповідали, що договори було переоформлено. Але, за словами адвоката, в результаті виявлялося, що документи просто перероблено на іншого представника тієї ж фірми.

Відзначивши, що активісти вже зверталися з відповідною заявою в СБУ, він пообіцяв передати копії документів комісії ВР.

Громадський активіст також акцентував на ситуації з військовим аеродромом «Шкільний», через забудову якого почався конфлікт у 2017 році.

«Те, що сталося - це 90 з 214 га державної землі передано під житлову та громадську забудову. І паралельно відбуваються процеси в Придністров'ї - росіяни відновили військовий аеродром в Тирасполі, який може приймати будь-які види літаків і розміщувати будь-яке озброєння. При цьому в Одесі військовий аеродром, єдиний, який «працює» в придністровському напрямі - під загрозою забудови», - акцентував адвокат.

Також, за його словами, в жовтні 2017 року група осіб знесла огорожу, яка огороджує аеродром «Шкільний», в чому їм «допомогли» співробітники Національної поліції, а начальник її регіонального главку Дмитро Головін заявив, що вони забезпечували громадський порядок.

«Тільки до забезпечення порядку була цілісна військова частина, після забезпечення порядку йде будівництво на території аеродрому», - сказав Карташов.

Він додав, що таких прикладів багато і всі вони показують, що по суті в Одесі не діють закони України, а в місті здійснюється непряме фінансування тероризму.