Одеський собор Різдва Христового опинився у центрі скандалу / Думская

У центрі Одеси група невідомих другу добу не допускає нікого, зокрема, священиків, до Кафедрального собору Різдва Христового Православної церкви України.

Як передає кореспондент УНІАН, група людей, яка називає себе парафіянами, закрила двері в церкву, розташовану на вулиці Пастера, встала перед дверима і нікого не пускає.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині представники "УПЦ МП" не пускали до храму вірян ПЦУ

Вони заявили, що визнають «лише отця Віталія», багато хто поводилися агресивно.

Як пояснили УНІАН люди, які прийшли сьогодні до церкви на службу, з ранку неділі вони зіткнулися з тим, що двері замкнені, а перед нею стоїть група з різними плакатами, зокрема таким, як «Ми не хочемо бути учасниками узурпації церковної влади».

За словами одного парафіян, яких не пустили до церкви, вхід заблокували прихильники священика ПЦУ Віталія Сеника, який виступив проти єпископа Одеського і Балтського Павла (ПЦУ).

До собору прибули проукраїнські активісти і секретар Одеської єпархії ПЦУ Теодор Оробець. Втім спроби відкрити двері виявилися марними, як з'ясувалося, прихильники Сеника змінили замок.

В результаті вечірня служба у неділю і ранкова сьогодні відбулися просто неба.

Як пояснив УНІАН голова громадської організації «Україна - це ми» Віталій Голодок, до церкви не допускають, зокрема, єпископа Павла.

«Завдяки правильній позиції отця Павла, в Одеському регіоні парафії почали переходити в ПЦУ. Те, що відбувається сьогодні, ми розцінюємо, зокрема, як його навмисну дискредитацію», - зазначив Голодок.

Він додав, що вчора на місце подій була викликана оперативно-слідча група і в Приморський відділ поліції Одеси написано колективну заяву.

Як пояснив УНІАН представник Одеської обласної ради, конфлікт у соборі відбувається між настоятелем храму - єпископом Павлом і старшим священиком протоієреєм Сеником.

«Старший син Віталія Сеника - Роман - є депутатом обласної ради від «Опозиційного блоку». Він був помічений у соборі під час протистояння. Багато хто вважає, що в конфлікті має місце грошовий інтерес цієї сім'ї. У будь-якому разі ситуація в регіоні, таким чином, розгойдується», - сказав депутат облради.

За його словами, отець Павло відсторонив Сеника, який відмовляється підкорятися.