Під посольством РФ у Києві відкрили сквер імені Бориса Нємцова / фото УНІАН

У Києві поряд із посольством РФ в Україні відкрили сквер імені Бориса Нємцова.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, сквер та меморіальну дошку на розі вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту відкрили мер Києва Віталій Кличко і донька вбитого російського опозиційного політика Жанна Нємцова.

Читайте такожПлощу перед посольством Росії у Вашингтоні назвали на честь Нємцова

Відео дня

За словами Жанни Нємцової, макет пам’ятної дошки розробили російські архітектори.

"Мабуть, головне питання, яке багато кого цікавить, чому саме в Києві відкривається меморіал на честь мого батька? Бо він справді був великим другом України. Найголовніше, мені здається, що його трагічна доля тісно пов'язана з тими подіями, які відбувалися і відбуваються в Україні", - сказала донька вбитого політика.

У КМДА нагадали, що 15 листопада 2018 року Київрада присвоїла скверу на розі вулиці Сурикова і Повітрофлотського проспекту ім’я Бориса Нємцова.

Нагадаємо, Нємцова вбили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. Замовника вбивства досі не знайшли. Вбивство викликало обурення в усьому світі і привернуло увагу міжнародної громадськості до складного становища російських опозиціонерів.

Після загибелі Нємцова стало відомо, що він працював над доповіддю про те, що на Донбасі на боці терористів діють російські війська.

Вирок обвинуваченим у вбивстві політика винесли в липні 2017 року. Фігуранти справи отримали від 11 до 20 років колонії.

Як повідомляв УНІАН, у Конгресі США закликали запровадити санкції проти причетних до вбивства Нємцова.