Діти розвантажували розфасовану у мішки цибулю / фото УНІАН

На Житомирщині звільнили з посади підозрюваного в експлуатації вихованців директора Тетерівського дитячого будинку-інтернату.

Відповідне розпорядження голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми опубліковано на офіційному сайті Житомирської облради.

«Звільнити Гончарова Олега Володимировича з посади директора комунальної установи «Тетерівський дитячий будинок-інтернат» Житомирської обласної ради 22 березня 2019 року у зв’язку із закінченням строку трудового договору, згідно з пунктом 2 частини 1 статті 36 Кодексу законів про працю України. Внести розпорядження на затвердження обласної ради», - йдеться у документі.

Відео дня

Читайте такожНа Київщині керівника відділу Нацполіції піймали на хабарі у понад 80 тисяч гривень

Як повідомляв УНІАН, 19 вересня 2018 року на Житомирщині поліція викрила протиправну діяльність керівника одного зі спеціалізованих навчальних закладів Житомирського району, який разом із дочкою і зятем організували трудову експлуатацію вихованців для власної вигоди. Як з’ясували у поліції, посадовець «постачав «трудовий ресурс» для незаконної експлуатації на ринку та господарствах жителів Житомирського району і міста Житомира».

За даними поліції, керівника інтернату і його зятя затримали і помістили під домашній арешт.

21 вересня у прес-службі прокуратури Житомирської області повідомили, що суд відсторонив від посади зазначеного директора будинку-інтернату. За даними прокуратури, директор будинку-інтернату неодноразово, у період з лютого по вересень 2018 року, з метою незаконного збагачення, відправляв на ринок вихованців інтернату. Зокрема, він передавав трьох підопічних з особливими потребами своєму зятю-підприємцю, який на власному автомобілі відвозив їх на ринок, де експлуатував на розвантаженні розфасованої у мішки цибулі.

Директору будинку-інтернату інкримінують злочин, передбачений ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми, здійснення іншої незаконної угоди, об'єктом якої є людина, щодо кількох осіб, повторно, за попередньою змовою, службовою особою з використанням службового становища, від якої потерпілі були у матеріальній та іншій залежності) Кримінального кодексу України.