Крисін відбуває покарання у справі про вбивство Веремія у Торецькій виправної колонії \ фото УНІАН

Дарницький районний суд міста Києва вже рік не може почати розгляд обвинувального акту у справі за обвинуваченням Юрія Крисіна у протидії учасникам Євромайдану і катуванні.

Читайте такожУ суді над "тітушкою" Крисіним стався несподіваний поворот

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на початку судового засідання один з адвокатів Крисіна Валентин Рибін заявив відвід судді Ользі Просаловій на підставі того, що свого часу вона затверджувала угоду про визнання вини подільника Крисіна Сергія Чемеса.

Відео дня

Прокурор Юлія Малашич не погодилася з такою аргументацією і зазначила, що вирок Чемесу, який виголосила суддя Просалова, не має жодних наслідків для співучасників і що справа Чемеса була виділена в окреме провадження.

Малашич вважає клопотання Рибіна зловживанням правом на відвід. На її думку, суд має залишити це клопотання без розгляду.

Однак суддя Просалова взяла це клопотання до розгляду.

Наступне засідання у цій справі призначено на 15.00 11 квітня.

Таким чином, суд не може розпочати заслуховування обвинувального акту проти Крисіна вже понад рік – з 5 березня 2018 року.

Довідка УНІАН. Дарницький райсуд Києва розглядає справу проти Крисіна за епізодом щодо протидії учасникам Євромайдану та катувань. За даними слідчих, у січні 2014 року біля станції метро «Петрівка» «тітушки» викрали Владислава Іваненка, вивезли в лісосмугу у наметовий табір «тітушок» біля станції метро «Бориспільська» та катували, вимагаючи під відеозапис надати певну інформацію. Крисіну інкримінується залучення осіб до охорони табору «тітушок» та надання вказівок про вчинення протиправних дій стосовно потерпілого Іваненка.

В іншій справі - про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія - 22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Крисіна до 4 років позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 2 роки. 13 червня 2018 року апеляційний суд змінив вирок суду першої інстанції та призначив Крисіну 5 років реального позбавлення волі. Крисін визнав свою провину, але заявив, що до вбивства Веремія не причетний.

Крисін відбуває покарання у справі про вбивство Веремія у Торецькій виправної колонії №2, куди його етапували на початку жовтня 2018 року.

У Солом’янському районному суді Києва розглядається справа за обвинуваченням Крисіна у нападі на АЗС.