З 29 березня 2019 року Балух перебуває в колонії у Тверській області РФ / Радіо Свобода

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив рішення суду окупованого Криму продовжити термін ув’язнення українському політичному в'язню Володимиру Балуху.

Про це глава МЗС написав у мікроблозі Twitter.

«Росія незаконно продовжила Балуху строк ув’язнення, не зарахувавши час у СІЗО. Не новина, що Росії наплювати на міжнародне право та будь-чиє інше законодавство, вочевидь їм так само наплювати і на своє. Кремль продовжує катувати політв’язнів, але нас не зламати!» - наголосив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожНезаконно засудженого Балуха тримають в штрафному ізоляторі на хлібі і воді - правозахисники

Довідка УНІАН. ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії так званий «Роздольненський райсуд» засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий «Верховний суд» у Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балух до 4 років і 11 місяців.

З 29 березня 2019 року Балух перебуває в колонії в м. Торжок Тверської області РФ.

24 квітня «Верховний суд» Криму не зарахував Балуху перебування в СІЗО під час досудового слідства у термін відбування покарання за схемою «день за півтора», таким чином продовживши термін перебування в колонії.