У цій колонії Балух буде відбувати термін "покарання" за вироком кримського "суду" / фото Радіо Свобода

Українського політв'язня Володимира Балуха етапували до колонії у Тверській області.

Читайте такожНезаконно засуджений у РФ українець Павло Гриб припинив голодування - РосЗМІ

Про це адвокат Тарас Омельченко повідомив Кримської правозахисної групи.

Відео дня

За його словами, Балух з 29 березня перебуває в ІК-4 м. Торжок Тверської області (ФКУ ІК-4 УФСІН Росії по Тверській області).

Колонія №4 знаходиться на відстані понад 1,5 тисячі кілометрів від дому Балуха в сел. Роздольне в тимчасово окупованому Криму.

У колонії № 4 Балух відбуватиме подальший термін "покарання" з незаконного вироку кримського "суду".

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії так званий "Роздольненський райсуд" засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень) за сукупності двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий "верховний суд" в Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуху до 4 років і 11 місяців.

У середині жовтня Балуха етапували в Керченську колонію №2.

13 лютого 2019 року Балуха без його згоди етапували з керченської колонії в Сімферополь. 18 лютого його доставили в Краснодар, а 24 лютого він був в Армавірі. 7 березня перебував у СІЗО Воронежа, а з 10 березня - в Ярославлі. 26 березня Балуха доставили в слідчий ізолятор у Твер.