Мова йде про гранатометника 26-ї окремої артилерійської бригади / inforesist.org

На Житомирщині розслідують справу про державну зраду гранатометника, якому Федеральна служба безпеки Росії доручила здійснити вибух.

Як наголошується в постановах Корольовського райсуду Житомира, які є у Єдиному державному реєстрі судових рішень, ФСБ Росії завербувала українського військовослужбовця і доручила йому влаштувати теракт у військовій частині в Бердичеві Житомирської області.

Читайте такожВ Одесі суд відпустив з-під варти офіцера запасу "Соню", завербованого ФСБ

Відео дня

Мова йде про гранатометника 26-ї окремої артилерійської бригади у Бердичеві. Він самовільно залишив місце несення військової служби та незаконно перетнув державний кордон України з Російською Федерацією, де був затриманий представниками ФСБ РФ.

«В подальшому під загрозою застосування відносно нього насильства, (військовий - УНІАН) надав згоду на співпрацю з представниками ФСБ РФ та отримав від них завдання здійснити вибух на території в/ч А3091», - йдеться у постановах суду.

Однак, повернувшись в Україну, військовий не вчинив теракт і звернувся до правоохоронців.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в Головному управлінні СБУ Житомирської області, наразі це відомство передчасно не надає офіційної інформації з цього приводу, оскільки, за твердженням слідчих, її розголошення може зашкодити слідству, яке ведеться.

Розслідування цієї справи триває.

Як повідомляв УНІАН, у Запоріжжі викрили агента Головного управління розвідки РФ, який працював на стратегічному заводі Мігремонт.