У поліції розповіли, які санкції застосують до затриманих блокувальників / фото УНІАН

Осіб, затриманих за блокування залізничних колій у Львівській області, оштрафують і відпустять.

Як інформує прес-служба Міністерства внутрішніх справ у Facebook, про це заявив начальник поліції Львівщини Василь Віконський.

Читайте такожНа Львівщині люди заблокували вагони з вугіллям, у поліції попереджають про силовий сценарій (відео)

Відео дня

"Враховуючи, що питання переросло в політичну площину, звертаюся до місцевої влади та керівництва вугільного підприємства негайно вирішити свої спірні питання. Поліція розблокувала шляхи, тепер ви повинні знайти вирішення проблеми. Запрошені до поліції громадяни будуть встановлені, порушники оштрафовані і всіх їх відпустять", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 вересня, в Сокальське відділення поліції надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим наносять суттєву фінансову шкоду підприємству.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

Віконський наголосив, що правоохоронці намагалися переконати правопорушників припинити чинити беззаконня. "Однак, якщо вони відмовляться виконувати законні вимоги поліцейських, ми будемо змушені застосувати заходи поліцейського примусу", - попередив він.

Під час заходів з розблокування руху учасники акції завдали тілесних ушкоджень п’ятьом правоохоронцям, одного госпіталізували.

Затриманих 28 правопорушників було доставлено до відділу поліції для встановлення особистих даних.