МВС вже у наступні три роки планує забезпечити прикордонне відомство 20 новітніми патрульними катерами / фото УНІАН

Міністерство внутрішніх справ України у наступні три роки планує забезпечити прикордонне відомство 20 новітніми патрульними катерами.

Про це йдеться у переданому УНІАН повідомленні Департаменту комунікації МВС України.

Зазначається, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів зустріч з членами Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

Відео дня

Під час зустрічі було обговорено проект бюджету МВС на 2020 рік, розвиток єдиної авіаційної системи, розвиток охорони морських кордонів, забезпечення житлом працівників системи та законодавчі ініціативи.

Читайте такожДержпідприємство МВС продало арештовану нерухомість – ДБР

Аваков поділився баченням поточної ситуації, а також стратегічними та тактичними планами щодо розвитку МВС найближчим часом.

"Сьогодні надали народним депутатам на розгляд проект бюджету із основними показниками, які будуть впливати на цілі та задачі, які виконує МВС", - сказав Аваков.

Міністр також, зокрема, зазначив, що анексія Криму позбавила прикордонну службу частини техніки. Тому МВС вже у наступні три роки планує забезпечити прикордонне відомство 20 новітніми патрульними катерами. 25% цих кораблів буде побудовано в Україні, за сучасними технологіями суднобудування, йдеться у повідомленні.

Окремо було обговорено програму пільгового фінансового лізингу для рятувальників та поліцейських. Зазначається, що за перші 6 місяців роботи лізингової програми, працівники системи МВС отримали 700 квартир.

Крім того, Аваков наголосив, що на наступний рік МВС планує низку законодавчих ініціатив, які мають на меті підвищити рівень безпеки дорожнього руху, змінити систему штрафів за перевищення швидкості руху та знизити поріг перевищення руху. Міністр також зазначив, що МВС ініціює низку змін міграційного законодавства.