Зайцева на Lexus влаштувала ДТП із 6 загиблими / фото: "Медіапорт"

У Харкові суд задовольнив клопотання вітчима винуватиці трагічної ДТП, в якій загинуло шестеро людей, і повернув йому автомобіль Lexus. Із позашляховика було знято арешт. 

Про це повідомляє ТСН.

Читайте такожЯк Зайцева проводить перший місяць у колонії: ліжко біля пожежного виходу, ніж на ланцюгу, вівсянка з сосисками, вишивка хрестиком і перспектива роботи «кувалдчицею»

Відео дня

Ця ініціатива залишилася незрозумілою для представників постраждалих. Вони наголосили на тому, що автівка в теперішньому стані великої цінності не становить, і, найімовірніше, її просто десь викинуть або залишать гнити в іншому місці. Натомість, на думку юристів, вона ще може знадобитися в межах розслідування дій слідчих у цій справі.

Однак прокурори були налаштовані поблажливо щодо власника авто й не заперечували проти повернення Lexus вітчиму засудженої. За словами прокурора, транспортний засіб не може бути використаний ані як речовий доказ, ані з метою відшкодування заподіяної шкоди потерпілим, оскільки не належить засудженій Олені Зайцевій.

Зрештою, суд задовольнив клопотання, однак накласти повторний арешт усе ще може ДБР. Що ж стосується автомобіля Touareg іншого водія у цій ДТП Дронова, то суд відхилив клопотання про зняття арешту з машини.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення автівки Lexus 20-річної Зайцевої, яка рухалася на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля Volkswagen Touareg, за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов.

Після зіткнення Lexus вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. У результаті ДТП на місці загинуло п'ятеро осіб, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суду Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді ув’язнення на строк по 10 років кожному.

Зайцева, її захисник Юлія Плетньова та адвокат Дронова Сергій Перепелиця подали апеляційні скарги на вирок суду.