sbu.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Група створила інтернет спільноту із такою назвою, що пропагувала злочинну діяльність бойовиків на окупованих територіях, поширювала антиукраїнські матеріали і намагалася схилити молодих людей до підтримки сепаратизму, наголошують в СБУ.

"Організатори розробили та поширювали символіку фейкової «республіки», демонстративно подібну до тієї, що використовують бойовики «ДНР» і «ЛНР»", - зазначили в СБУ.

Відео дня

Читайте такожУ Волновасі жінка передавала бойовикам інформацію про дислокацію українських військових

Також повідомляється, що 28 квітня цього року у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України співробітники СБУ провели обшуки у помешканнях організаторів групи − мешканців Києва 25-ти та 19-ти років та затримала їх. Під час обшуку було вилучено комп’ютерну техніку з антиукраїнськими агітаційними матеріалами.

"Висновки експертів підтвердили, що у повідомленнях Інтернет-спільнотимістяться антиукраїнські заклики, направлені на повалення існуючого конституційного ладу", - сказано в повідомленні СБУ.

Зловмисникам оголошено про підозру, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.  

Раніше УНІАН повідомляв, що у Дніпропетровську затримано бойовика "КГБ ЛНР", який планував теракти в місті.