З'явилася нова цифра мешканців ОРДЛО, які отримали паспорти РФ / фото УНІАН

У так званій «міграційній службі МВС ЛНР» заявили, що понад 40 тисяч мешканців окупованих територій отримали російські паспорти.

Про це повідомив один з «чиновників республіки» агентству ТАСС.

Раніше у «республіках» стверджували, що 36 тисяч осіб погодилися отримати російське громадянство.

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського анонсують створення фонду для обдарованих дітей із Криму

Як повідомляв УНІАН, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях створюють базу даних місцевих жителів, які не здали українські паспорти.

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

27 квітня він заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки для проживаючих на окупованих територіях Донбасу.

29 та 30 квітня у Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

Тодішній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що указ про спрощену видачу російських паспортів мешканцям Донецької та Луганської областей загрожує Мінському процесу і ставить під загрозу заходи, спрямовані на забезпечення миру громадянам України.