Спиртопровід проходив по дну Кучурганського лиману / фото dpsu.gov.ua

В Одеській області правоохоронці виявили трубопровід, який використовується для контрабанди спирту з Молдови до України.

Як повідомили УНІАН в Одеській митниці ДФС, митники спільно з обласним управлінням СБУ на кордоні з Молдовою виявили трубопровід, обладнаний для незаконного переміщення через кордон з Молдовою підакцизних товарів - спирту.

Читайте такожЗеленський скасував держмонополію на спирт

Відео дня

Як зазначається, також понад 800 літрів спирту (4 бочки) перебували в одній із сільських садиб поблизу пункту пропуску «Кучурган». Безпосередньо в самому селі Кучурган Роздільнянського району в нежитловому приміщенні виявлено край трубопроводу з характерним запахом спирту та порожню тару.

В Управлінні СБУ в Одеській області уточнили, що спирт переміщався з території невизнаної республіки Придністров'я.

Оперативники спецслужби встановили, що жителі прикордонного селища налагодили незаконну поставку алкоголю з Придністров'я. Для цього вони побудували трубопровід, який проходив по дну Кучурганського лиману.

Спирт закачували в підземні сховища, побудовані на території домогосподарства одного із зловмисників. Пропускна здатність трубопроводу становила до 80 тонн сурогату на місяць.

Збували спирт місцевим підпільним виробникам алкоголю.

Відзначається, що зловмисників викрили під час чергового «трансферу».

Контрабандисти планували перемістити в Україну 12 тонн спирту.

Під час обшуків правоохоронці виявили майже тонну вже закачаного спирту, пластикові цистерни місткістю понад 10 тонн і технічне обладнання для забору та зберігання сурогату.

В рамках відкритого провадження за фактом контрабанди вирішується питання про притягнення зловмисників до відповідальності і про демонтаж трубопроводу. Крім того, встановлюється причетність місцевих прикордонників до протиправної діяльності.

На даний момент проводяться відповідні процесуальні дії щодо фіксації факту незаконного виготовлення, зберігання, збуту і переміщення поза митним контролем підакцизних товарів.