В результаті пожежі в коледжі загинуло 16 осіб / фото УНІАН

У Головному управлінні ДСНС в Одеській області проходять слідчі дії у зв'язку з пожежею в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Читайте такожТіла загиблих у одеській трагедії ідентифікують до кінця року (відео)

Як повідомив УНІАН представник регіонального главку ДСНС, на цей час в управлінні правоохоронці здійснюють процесуальні дії, зокрема, виїмку документів.

Відео дня

Як зазначив представник, такі дії зазвичай проводяться після пожеж у громадських будівлях, особливо в разі великої кількості жертв і постраждалих.

Водночас неофіційне джерело в регіональному главку Нацполіції повідомило УНІАН, що обшуки проводять співробітники Державного бюро розслідувань, а відповідне кримінальне провадження відкрито безпосередньо стосовно посадових осіб обласного управління ДСНС. В останньому цю інформацію не підтвердили і не спростували.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Внаслідок пожежі загинули 16 людей, постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення загоряння: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

10 грудня правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі. 11 грудня суд помістив її під цілодобовий домашній арешт.