Коледж в Одесі після пожежі / фото glavcom.ua

Пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу присвоєно статус надзвичайної ситуації регіонального рівня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

Читайте такожУпізнані три жертви пожежі в одеському коледжі, виявлені під завалами – поліція

Відео дня

Він назвав пожежу в коледжі надзвичайною ситуацією техногенного характеру регіонального рівня і, в зв'язку з цим, заявив про створення штабу з ліквідації наслідків НС.

Штаб працюватиме в цілодобовому режимі на базі регіонального главку ДСНС. Очолить штаб Директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Сергій Готко.

Куций також закликав всі служби, відомства, організації об'єднатися для пошуку зниклих людей і ліквідації наслідків пожежі.

В ході засідання комісії керівник Головного управління ДСНС в Одеській області Віктор Федорчак повідомив, що на місці події працюють 40 одиниць техніки і понад 230 осіб. Зокрема, співробітники ДСНС, поліції, медики, працівники ряду підрозділів Одеської міськради (охорона, Міськзелентрест та ін.), співробітники комерційних підприємств, бійці Нацгвардії та інші.

Федорчак зазначив, що для продовження робіт необхідно залучення спецкрану з вильотом стріли 80 метрів, який прибув сьогодні вночі. На цей час необхідно вирішити питання з укладенням договору та оплатою власнику цього обладнання.

Крім того, за словами Федорчака, у рятувальників закінчуються запаси ПММ - необхідно додатково по 6 тонн бензину і солярки.

Куций заявив, що ці питання будуть вирішені.

Пожежа на Троїцькій оголошена надзвичайною ситуацією регіонального рівня / фото Думська

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Внаслідок пожежі загинули 5 осіб, постраждали 31.

За даними рятувальників, під завалами зруйнованого вогнем будівлі коледжу продовжують шукати 10 осіб. Разом з тим, за інформацією слідства, безвісти зниклими вважаються 11 осіб.

Станом на сьогоднішній ранок на стаціонарному лікуванні залишаються 11 постраждалих.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії займання - аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал.