false

Департамент культури Київської міськдержадміністрації ініціює подання заявки до Українського культурного фонду на участь у конкурсній програмі щодо отримання статусу Великої культурної столиці, про старт якої було оголошено у листопаді.

Про це повідомили у прес-службі КМДА з посиланням на директорку Департаменту культури Діану Попову.

Статус Великої культурної столиці надасть можливість місту у майбутньому претендувати на статус Культурної столиці Європи. Міста обирають на основі культурної програми, що повинна мати потужний європейський підтекст, сприяти активній участі та залученню населення, а також допомагати місту в його довгостроковому розвитку, зазначили у КМДА.

Відео дня

Читайте такожКиївська міськрада хоче розширити межі столиці

Попова зазначила, що оголошується «open call» для нових проектів, які будуть цікавими для киян.

«Київ має дуже багато сталих проектів – і ви всі це бачите. Але для того, щоб ставати ще кращими, ми хотіли би залучити нових молодих креативних митців. І будемо сподіватися, що разом із нашим європейськими партнерами і їхнім досвідом ми будемо обирати найкращих. Утім місто продовжить підтримувати і сталі проекти», – сказала вона.

За словами директорки Департаменту культури, відсьогодні до 27 грудня триватиме голосування, за результатом якого обрана буде одна з трьох тем, яка стане головною в культурних заходах на цілий рік: «Fast Forward»; «To have a dream»; «Cultura Incognita». Голосування триває за посиланням: https://forum.kyivcity.gov.ua/.

Усі охочі можуть подати заявку до 20 грудня, яка буде адаптована відповідно до однієї із трьох тем, яку підтримають голосуванням.