Мітинг під Радою / фото: УП

У Києві біля Верховної Ради, де зібралися мітингарі під прапорами "Національного корпусу", а також представники партії “Батьківщина” та ВО “Свобода”, які виступають проти ухвалення закону про продаж землі, сталося декілька сутичок.

Як повідомляє Klymenko Time, на метро «Арсенальна» сутички з поліцією сталися через те, що останні не пропустили до парламенту трактори.

скріншот з відео

Також повідомляється, що це не єдиний конфлікт, який стався між мітингарями та правоохоронцями. Зокрема, інша сутичка виникла, коли мітингарі намагалися поставити намети.

Як повідомляє Telegram-канал 112.ua, під час мітингу під Радою було застосовано газ, внаслідок чого постраждали кілька поліцейських.

скріншот

Вчора поліція попереджала, що організатори акцій у центрі Києва запланували використання у заходах великої кількості автотранспорту та сценічного обладнання. Тож аби забезпечити безпеку та комфорт мешканців та гостей столиці, на деяких ділянках столичних автошляхів буде обмежено в’їзд великогабаритного вантажного та спеціального транспорту.

Нагадаємо, сьогодні під Верховною Радою проходить кілька акцій протесту. Головна з них - проти продажу землі. Закон вже прийнятий в першому читанні, і в цей день Аграрний комітет повинен підготувати правки до другого.

Також під парламентом зібралися противники нового Трудового кодексу, який полегшує звільнення співробітників і збільшує робочий день.

Звучить гасла і про те, щоб повернути шахтарям борги із зарплати. А неподалік зібралися представники "АвтоЄвросили".

 Вулиця Грушевського у центрі Києва поблизу будівлі Верховної Ради заблокована учасниками акцій протесту.